Mer Logo

Teriaki losos

Sastojci
Broj porcija: 2

  • 2 mlada luka
  • 100 ml povrća
  • 100 ml soja sosa
  • 15 ml mirina (vino)
  • 1 kašika meda
  • 2 fileta lososa
  • biber

Posuđe: daska za sečenje, nož, šerpa, varjača, tanjir, rerna, vatrostalna činija

Isecite mladi luk

U šerpi koja je zagrejana na srednoj ili visokoj temperaturi, promešajte povrće, soja sos, mirin i med. Kuvajte dok se volumen ne smanji za pola, otprilike 10 ili 15 minuta.

Prethodno zagrejte rernu na 180°C. Stavite losos na vatrostalnu ćiniju. Premažite losos teriaki sosm tako da sve strane budu jednako prelivene. Pecite losos na prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 10 - 12 minuta. Sklonite sa vatre i stavite ga na tanjir. Prilikom serviranja, dekorišite mladim lukom i začinite biberom.

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.