Mer Logo

Sendvičići sa džemom od crne ribizle

Sastojci
Broj porcija: 12

  • 500 g crne ribizle
  • 250 g sećera u želeu
  • 350 g brašna
  • ¼ kašike soli
  • 3 kašike sode bikarbone
  • 50 g šećera
  • 85 g putera
  • 185 ml neobranog mleka
  • 1 jaje
  • 2 kašike Cointreau
  • puter ili krem sir za serviranje

Posuđe: šerpa, ručni blender, 2 tegle za džem, papir za pečenje, četkica, rerna, modla za kolače, pergament papir, daska za sečenje, nož, velika činija za mešanje, oklagija

Za teglu, uklonite ribizlu sa stabljike, operite i osušite je. Pomoću ručnog miksera napravite pire od ribizle i šećera. Premestite u šerpu na srednju ili visoku temperaturu i kuvajte oko 4 minuta. Prebacite u čiste tegle, zatvorite i ostavite da se ohladi.

Za sendvičiće, prethodno zagrejte rernu na 200 °C i obložite papir za pečenje pergament papirom ukoliko je potrebno. U veliku činiju za mešanje zajedno promeštajte brašno, so, sodu bikarbonu i šećer. Isecite puter na kockice, dodajte brašno u mešavinu i koristite prste da biste ga razmazali. Dodajte neobrano mleko i formirajte testo. Oklagijajte testo dok nije debelo 4 cm i isecite krugove kalupom za kolače. Premestite na papir za pečenje ostavljajući malo mesta između svakog peciva. Razbijte jaje i premažite sendvičiće. Pospite svaki od njih sa trunčicom šećera i pecite u rerni na oko 20 minuta ili dok ne postane zlatno braon.

Izvadite pecivo iz rerne i ostavite ga da se ohladi, a zatim servirajte sa puterom ili krem sirom i domaćim džemom od crne ribizle. Uživajte!

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.