Mer Logo

Ravioli sa spanaćem i rikotom

Sastojci
Broj porcija: 4

  • 300 g testa za pastu
  • 200 g spanaća
  • 250 g sira rikota
  • 100 g Pecorino sira
  • 50 g pinjola
  • 2 žumanca
  • so
  • biber

Posuđe: sito, mala šerpa, daska za sečenje, nož, velika činija, varjača, mašina za pastu, oklagija, četkica, sredstvo za sečenje paste, velika šerpa, cediljka

Blanširajte spanać oko 3 - 4 minuta u blago prokuvaloj vodi. Procedite i iscedite vodu iz spanaća.

Sitno iscekajte pinjole i obareni spanać.

Sjedinite spanać, pinjole, žumance, Pecorino i rikota sir. Začinite sa dosta soli i bibera.

Prepolovite testo za pastu. Izrolajte obe polovine na najtanje moguće parče na površini na koju ste prethodno stavili brašno uz pomoć oklagije ili mašine za pastu na trake od 5 cm * 40 cm.

Promešajte drugo žumace sa malo vode i premažite četkicom polovine traka od paste tom smesom.

Zatim, stavite punu kašiku fila na svakih 5 cm trake od paste koja je prethodno premazana jajetom.

Sada, prekrijte traku na kojoj je fil drugom trakom i čvrsto stegnite testo oko fila.

Isecite raviole na kockice nožem ili sredstvom za sečenje paste.

Sada, kuvajte gotove raviole u slanoj proključaloj vodi na 4 - 5 minuta dok ne isplivaju na vrh. Dobro procedite i uživajte u jednostavnom domaćem sosu od paradajza.

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.