Mer Logo

Punjeni pečeni krompir

Sastojci
Broj porcija: 2

  • 2 crvena krompira
  • 30 g maslina
  • 30 g osušenih paradajza
  • 1 mladi luk
  • 1 kašika putera
  • 50 g čedar sira
  • 30 g arugule
  • 1 kašika krema od sira
  • so
  • biber

Posuđe: papir za pečenje, rerna, daska za sečenje, nož

Prethodno zagrejte rernu na 200°C. Prepolovite masline, procedite osušene paradajze i isecite mladi luk, a zatim ostavite sa strane. Probodite krompir viljuškom par puta i stavite ga na papir za pečenje. Pecite približno 40 minuta ili dok ne postane mekan.

Izvadite krompir iz rerne i napravite prorez na vrhu svakog. Premažite svaki krompir puterom, izmešajte viljuškom, dodajte čedar sir i izmešajte ponovo.

Začinite po potrebi solju i biberom. Prelijte maslinama, osušenim paradajzom, isečenim mladim lukom i kremom od sira i pospite trunčicu mladog luka na vrh. Uživajte!

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.