Mer Logo

Punjene pečurke

Sastojci
Broj porcija: 2

  • 500 g pečuraka
  • 2 mlada luka
  • 1 vlašac
  • 150 g kozjeg sira
  • ½ kašike aleve paprike
  • ¼ kašike čilija
  • ½ kašike ulja
  • ½ muskantnog oraščića
  • so
  • biber

Posuđe: rerna, daska za sečenje, nož, mala činija, veliki tiganj, rende, varjača, viljuška, vatrostalna činija

Prethodno zagrejte rernu na 180°C. Sitno iseckajte vlašac i isecite mladi luk poprečno u oblik prstenčića. U maloj činiji zajedno promešajte sir, alevu papriku, čili, ulje i mladi luk. Začinite po ukusu solju i biberom.

U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i pržite vlašac oko 1 - 2 minuta. Zatim, dodajte spanać i nastavite sa kuvanjem otprilike 1 - 2 minuta. Izrendajte muskantni oraščić u tiganj i dobro  promešajte. Sklonite sa vatre.

Lagano uklonite stabljiku pečurke. Zatim, nežno izvadite jezgro pečurke kašikom i napravite mesto za fil po želji.

Napunite pečurke sa mešavinom spanaća ili sira i stavite u vatrostalnu činiju ili na papir za pečenje. Premestite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 180°C oko 12 - 15 minuta ili dok se sir ne otopi i ne postane zlatno braon. Uživajte!

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.