Mer Logo

Piletina sa susamom i povrćem

Sastojci
Broj porcija: 4

  • 600 g pilećih grudi (bez kostiju, bez kože)
  • 20 g đumbir
  • 3 vežnja crnog luka
  • 1 čili
  • 2 limete (sok)
  • 7 kašika soja sosa
  • 4 kašike meda
  • 4 kašike susama
  • 4 šargarepe
  • 3 paprike babure (žute, crvene ili zelene)
  • 1 brokoli
  • 150 g pečuraka
  • 5 vežnja mladog luka
  • 2 kašike ulja
  • peršun za serviranje

Posuđe: rerna, rende, daska za sečenje, nož, mala činija, ljuštilica, velika činija, papir za pečenje

Prethodno zagrejte rernu na 200°C. Oljuštite i tanko iseckajte đumbir. Tanko iseckajte luk i čili. Stavite đumbir, luk i čili u malu činiju. Dodajte sok limete, soja sos, med i polovinu susama. Mešajte da sjedinite i ostavite sa strane.

Oljuštite papriku i isecite na komadiće za jelo. Operite brokoli i isecite ga. Uklonite dršku sa pečurke i isecite je na četvrtine. Oljuštite i isecite šargarepu na komadiće za jelo. Tanko isecite beli deo mladog luka, a zeleni deo isecite na male prstenčiće i ostavite sa strane. Stavite papriku, brokoli, šargarepu i beo deo mladog luka u veliku činiju. Isecite pileće grudi na dugačke trake i ostavite sa strane.

Sipajte polovinu sosa na povrće i dobro promešajte. Začinite solju i biberom. Papir za pečenje premažite uljem i raširite povrće svuda po njemu. Pecite na 200°C približno 15 minuta.

Uklonite pleh iz rerne. Sipajte ostatak sosa na pileće grudi i ostavite piletinu da odleži na povrću. Pecite na 200° C oko 10 minuta sve dok piletina ne bude dobro ispečena. Na vrh stavite prstenčiće od zelenog dela mladog luka i ostatak susama i perćuna za serviranje. Uživajte!

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.