Mer Logo

Pasta sa kremastim sosom od avokada i limete

Sastojci
Porcije: 2

  • 250 g špageta od spelte
  • 2 avokada
  • 1 čen belog luka
  • 10 čeri paradajza
  • 40 g rukole
  • ½ glavice crnog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 200 ml soka od narandže
  • 1 kašičica sirupa od agave
  • ½ limete (sok)
  • 200 ml bujona od povrća ili vode od paste
  • 2 kašike svežeg origana za garniranje
  • so
  • biber

Pribor: velika šerpa sa poklopcem, seckalica ili blender, daska za sečenje, nož, veliki tiganj

Stavite vodu u veliku šerpu sa poklopcem da provri na srednje visokoj temperaturi. Posolite vodu i dodajte špagete od spelte. Smanjite vatru na srednju i kuvajte 8–10 minuta dok ne budu al dente.

U međuvremenu, napravite sos i pripremite prelive. Oljuštite avokado i izvadite košticu. Isecite avokado na komadiće. Paradajz nasecite na četvrtine i krupno naseckajte rukolu. Padarajz i rukolu ostavite sa strane za serviranje. Oljuštite čen belog luka i naseckajte crni luk. Prebacite avokado u seckalicu ili blender.

Dodajte u seckalicu beli i crni luk, maslinovo ulje, sok od narandže, sirup od agave i sok od limete. Začinite solju i biberom. Seckajte na većoj brzini oko 30 sekundi, dok ne postane glatko i kremasto. Dodajte bujon od povrća ili vodu od paste i miksujte na većoj brzini još 10 sekundi.

Kada pasta bude gotova, ocedite je i prebacite u veliki tiganj. Dodajte sos od avokada i mešajte dok pasta ne bude dobro uvaljana. Zagrevajte pastu na tihoj vatri oko 2 minuta. Začinite solju i biberom i podelite u tanjire.

Pre serviranja odozgo stavite četvrtine paradajza.

Pospite svežim origanom i dodaje rukolu. Servirajte odmah. Uživajte!

Bojite se nereda? Nemojte!

Kada završite svoj #enjoytogether trenutak, nema potrebe da brinete o prljavim sudovima.
Somat uklanja čak i najuporniju nečistoću kao što su masnoća i zagorelost, tako da će vaši sudovi ubrzo ponovo biti savršeno čisti.