Mer Logo

Pasta sa kestenom i pečurkama

Sastojci
Broj porcija:  4

  • 500 g testenina
  • 300 g kestena (oguljen)
  • 400 g pečuraka
  • 2 crna luka
  • 4 mlada luka
  • 8 kašika maslinovog ulja
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 1 limun (limunov sok)
  • 50 g parmezana
  • so
  • biber
  • mladi luk za dekoraciju

Posuđe: daska za sečenje, nož, veliki tiganj, rende, cediljka, sito

Sitno iseckajte mladi luk. Iseckajte crni i beli luk. Uklonite stabljiku pečurke, zatim ih iseckajte na četvrtine. Isecite oljuštene kestenove.

Dodajte pastu u veliku posudu posoljene vode i kuvajte al dente, u skladu sa uputstvom na pakovanju.

Zagrejte maslinovo ulje na tiganju na srednjoj do visokoj temperaturi. Dodajte beli i crni luk i mešajte dok ne postane prozirno. Zatim, dodajte pečurke i mešajte približno 5 minuta. Začinite solju. Dodajte sečene kestenove i kuvajte oko 3 minuta.

Prelijte pavlakom za kuvanje i kuvajte oko 4 minuta.itno isecite parmezan. Začinite po ukusu sa solju, biberom i limunovim sokom. Dodajte parmezan i mešajte dok se ne sjedini.

Procedite pastu, premestite na tiganj i mešajte dok se ne sjedini. Servirajte pastu i dekorišite mladim lukom. Uživajte!

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.