Mer Logo

Pasta sa brzim sosom od paradajza

Sastojci
Broj porcija: 2

  • 400 g paste
  • 300 g paradajza
  • 1 vežanj crnog luka
  • 10 listova bosiljka
  • 1/2 belog luka
  • 8 kašika maslinovog ulja
  • 2 sušena paradajza
  • 50 ml soka od pomorandže
  • 1 kašika agave sirupa
  • 2 kašike morske soli
  • 1/4 bibera
  • so
  • biber
  • bosiljak za serviranje

Posuđe: tiganj, varjača, daska za sečenje, nož, blender, lonac

Isecite paradajze na četvrtine i uklonite koštice. Oljuštite i sitno isesckajte luk. Operite, osušite i isecite bosiljak. Oljuštite i sitno iseckate crni luk. Zagrejte maslinovo ulje na tiganju na srednjoj temperaturi i pržite luk na 2 - 3 minuta, zatim sklonite sa vatre.

Dodajte polovinu paradajza, luk, sušeni paradajz, crni luk, sok od pomorandže, sirup agave, so, biber i ostatak maslinovog ulja u blender. Blendujte oko 1 minut ili dok ne postane glatko. Zatim dodajte preostale paradajze i bosiljak i koristite pulsiranje dva ili tri puta kako bi se sjedinilo.

Dodajte pastu u proklučalu slanu vodu u loncu. Kuvajte pastu u skladu sa instrukcijama al dente, zatim procedite. Dodajte sos od paradajza i kuvajte pastu u velikom loncu dok mešate. Začinite solju i biberom po ukusu. Servirajte pastu sa svežim bosiljkom na vrhu. Uživajte!

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.