Mer Logo

Makaroni sa škampima, paradajzom i nektarinom

Sastojci
Broj porcija: 2

  • 300 g makarona
  • 250 g škampa
  • 5 paradajza
  • 2 nektarine
  • 1 vežanj belog luka
  • 10 g bosiljka
  • so
  • biber
  • ulje za prženje
  • maslinovo ulje za serviranje

Posuđe: velika šerpa, velika činija, daska za sečenje, nož, mala činija, tiganj, varjača

Kuvajte makarone u velikoj šerpi slane vode na oko 8 - 10 minuta, u skladu sa uputstvom na pakovanju. Procedite i ostavite sa strane.

U međuvremenu, izrendajte paradajz na rendeu koristeći stranu sa velikim rupama. Uklonite ljusku i stabljiku.

Izrendajte nektarine u istoj činiji, uklanjajući koštice. Začinite solju i biberom.

Sitno iscekajte luk i bosiljak. Oljuštite škampe.

Propržite škampe i luk u ulju na srednjoj ili visokoj temperaturi nha oko 1 - 2 minuta sa obe strane. Sklonite sa vatre.

Dodajte makarone, kao i sos od paradajza i nektarina. Dobro promešajte i zagrejte po želji.

Pospite bosiljak i servirajte sa trunkom maslinovog ulja. Uživajte!

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.