Mer Logo

Lagana salata od jagoda i asparagusa

Sastojci
Broj porcija: 4

  • 450 g zelenog asparagusa
  • 200 g jagoda
  • 80 g spanaća
  • 30 g pistaća
  • 100 g fete
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika balzamiko sirća
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje za prženje

Posuđe: daska za sečenje, nož, veliki tiganj, kutlača, tegla

Isecite drvene krajeve asparagusa i isecite na delove pod uglom (otprilike parčiće od 1 cm). Isecite jagode na četvrtine.

Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju i dodajte asparagus na umerenoj toploti na otprilike 8 - 10 minuta. Začinite solju i biberom.

Ubacite spanać, asparagus, jagode i izmvrljenu fetu u činiju. Prelijte sirćetom i mrvicom pistaća.

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.