Mer Logo

Kinoa doručak

Sastojci
Broj porcija: 2

  • 200 g kinoe
  • 1/2 kocke za supu
  • 400 g čeri paradajza
  • 1 kašika ruzmarina
  • 1/2 avokada
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika agave sirupa
  • 1 kašika bele miso paste
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika susamovog ulja
  • 2 kašike neutralnog ulja
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika vode
  • 2 jaja
  • 30 g spanaća
  • 1 kašika susama
  • 1 kašika klice cvekle
  • morska so
  • biber
  • limunov sok za serviranje

Posuđe: velika šerpa, sito, tiganj, daska za sečenje, nož, spatula, mala činija, mala šerpa

Stavite kinou u sito i postavite ispod hladne vode. Sipajte vodu u šerpu, dodajte kinou i kocku za   supu i kuvajte u skladu sa instrukcijama na pakovanju. Ostavite sa strane.

Isecite paradajz na polovine. Ruzmarin odvojite od stabljike i grubo iseckajte. Uklonite košticu i oljuštite avokado, isecite na kocke jednake veličine i odložiti sa strane. Dodajte maslinovo ulje, ruzmarin i agave sirup i kuvajte približno 15 minuta ili dok paradajz ne zgusne. Mešajte po potrebi, a zatim ostavite sa strane.

Za miso sos, dodajte belu miso pastu, senf, susamovo ulje, neutralno ulje, limunov sok i vodu u malu činiju i mešajte dok tekstura ne postane glatka. Začinite po ukusu sa solju i biberom.

Dodajte vodu u malu šerpu i ostavite da proključa. Kuvajte jaja oko 6 minuta, oljuštite ih, a zatim ih ostavite sa strane. Dodajte kinou u činiju za serviranje i na nju stavite kriške avokada, kuvani paradaji i mladi spanać. Stavije jaje na sredinu i prelijte miso sosom, trunkom susama i klicama cvekle. Dodajte još soli, bibera i limunovog soka po želji i uživajte!

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.