Mer Logo

Grilovano povrće i Calzone mocarela

Sastojci
Broj porcija: 2

  • 1 žuta paprika
  • 1 patlidžan
  • 1 tikvica
  • 250 g mocarele
  • 21 g svežeg kvasca
  • 125 ml mlake vode
  • 175 g brašna
  • 75 g griza
  • 1/2 kašike soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 5 bosiljaka
  • 1 limun
  • 30 g parmezana
  • 200 g sosa od paradajza
  • 1 kašika sušenog origana
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje (za prženje)
  • maslinovo ulje (za premazivanje)
  • griz

Posuđe: 2 činije, krpa, daska za sečenje, nož, tiganj za grilovanje, spatula, četkica, činija (velika), rende, rerna, oklagija, papir za pečenje

Dodati svež kvasac u činiju i rastopiti ga u mlakoj vodi. Dodati brašno, griz, so i polovinu maslinovog ulja. Mesiti dok ne dobije glatku formu testa. Prekrijte krpom i ostavite da narasta otprilike 1 sat ili dok testo ne udvostruči svoju veličinu.

U međuvremenu, isecite papriku, patlidžan i tikvice na male parčiće. Pržite povrće na vrućem tiganju za gril sa obe strane dok ne postane braon, premažite maslinovim uljem s vremena na vreme. Sklonite povrće sa tiganja, isecite i stavite u činiju. Sitno iseckajte listove bosiljka i dodajte ih u činiju sa limunom, izrendanim parmezanom, solju i biberom. Mešajte da se sjedini.

Prethodno zagrejte rernu na 220°C. Prepolovite testo i prospite griz preko. Zarolajte jednu polovinu u veliki krug od oko 25 cm. Isecite mocarelu i stavite četvrtinu na jednu stranu testa. Na vrh stavite grilovano povrće i dodajte četvrtinu mocarele. Obavijte testo oko fila i pričvrstite ivice. Ponovite sa drugom polovinom testa i preostalim sirom.

Prebacite calzone na papir za pečenje i premažite maslinovim ulje. Pecite na 220°C oko 10 minuta.

U međuvremenu, dodajte paradajz sos, sušeni origano, so, biber i preostalo maslinovo ulje u činiju i mešajte da se sjedini. Servirajte calzone sa sosom od paradajza. Uživajte!

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.