Mer Logo

Grilovana Cezar salata

Sastojci
Broj porcija: 4

  • 2 kupus salate
  • 4 inćuna
  • 3 glavice belog luka (oljušten)
  • 80 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 baget  
  • 2 kašike Vorkeršajr sosa
  • 2 kašike majoneza
  • 2 limuna (sok)
  • 2 kašike senfa
  • 100 g parmezana (izrendanog i u komadu)
  • so
  • biber

Posuđe: blender ili seckalica, četkica, tiganj za grilovanje, daska za sečenje, nož

Stavite inćune u blender, oljuštite luk, dodajte ulje, so i biber

Zagrejte tiganj na srednjoj ili visokoj temperaturi. Isecite zelenu salatu na polovinu po dužini; isecite baget na pola, zatim ponovo isecite po dužini. Premažite obe polovine salate i hleba sa delom mešavine od inćuna.

Grilujte salazu i kriške hleba na 1 - 2 minuta ili dok se ne pojave tragovi od grilovanja. U međuvremenu, dodajte Vorkeršajr sos, majonez, limunov sok, senf i rendani parmezan u mešavinu od inćuna i blendirajte dok ne postane glatko, otprilike 2 minuta. Začinite solju i biberom po ukusu, ukoliko je potrebno.

Servirajte salatu i hleb ceo ili isečen na štapiće. Prelijte Cezar dresingom zbog ukusa i pospite preostalim parmezanom.

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.