Mer Logo

Pileći kari sa aromatičnim pirinčem i mlekom

Sastojci
Broj porcija: 2

  • 15 g đumbira
  • 1 vežanj crnog luka
  • 1 zelena ljuta papričica
  • 15 g peršuna
  • 15 g mente
  • ¼ kašike kurkume
  • ¼ kašike kumina
  • 1 kašičica čilija
  • 200 g jogurta
  • 300 g pilećih grudi
  • 200 g pirinča
  • 2 lovorova lista
  • 3 kardamom mahune
  • 1 kašika kumina
  • 1 luk
  • 1 kašika ulja
  • ½ kašike semenki kumina
  • 1 kašika paradajz sosa
  • 2 kašike masale
  • ½ kašike safrona
  • 30 ml mleka
  • so
  • menta za dekoraciju
  • peršun za dekoraciju

Posuđe: blender, merica, daska za sečenje, nož, činija, sito, veliki lonac, tiganj, varjača, mala činija

Oljuštite i iseckajte đumbir i luk. Prepolovite, posolite i isecite čili. Operite i iseckajte peršun i mentu. Dodajte đumbir, luk, čili, peršun i mentu u visoku posudu. Dodajte kurkumu, kumin, čili i jogurt. Izblendujte dok ne postane glatko i sjedinjeno.

Isecite piletinu na parčiće za jelo. Stavite je u činiju i dodajte marinadu. Ostavite sa strane 4 sata.

Stavite pirinač u veliki lonac. Dodajte lovorov list, mahune kardama i kumin i prelijte vodom. Ostavite da se kuva i krčka oko 10 minta. Procedite i ukonite listove lovore i mahune.

Oljuštite i sitno iseckajte luk. Zagrejte ulje na tiganju. Dodajte luk i pržite ga oko 2 minuta. Dodajte semenke kumina, pilteinu, paradajz sos i masalu. Mešajte da se sjedini i kuvajte oko 8 minuta. Začinite solju.

Promešajte safron i mleko. Preko pospite pirinač. Dekorišite mentom i peršunom. Začinite solju i uživajte!

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.