Mer Logo

Burger sa sosom od senfa i meda

Sastojci
Broj porcija: 4

  • 500 g haloumi sira
  • 1 crveni luk
  • ½ tikvice
  • ½ patlidžana
  • 175 ml ulja
  • 1 kašika karija
  • 100 g senfa
  • 30 g šećera
  • 10 g meda
  • 4 zemičke
  • 4 lista ruzmarina
  • 2 lista mente
  • so
  • biber
  • ulje za prženje

Posuđe: daska za sečenje, nož, kesa za zamrzivač, tiganj, hvataljka, rerna, velika činija, mutilica, papir za pečenje, nož za odvajanje, spatula, četkica

Isecite luk na kolutiće. Isecite haloumi sir i tikvice

Stavite ulje, kari, so i biber u kesu za zamrzivač. Zatvorite i promeštajte da se sjedini. Zatim, dodajte kriške haloumi sira. Prebacite u frižider da se marinira oko 30 do 60 minuta.

Zagrejte ulje u tiganju. Pržite parčiće patlidžana na srednjoj temperaturi sa obe strane na oko 3 - 5 minuta dok ne postanu mekane. Začinite solju i biberom. Sklonite sa vatre i ostavite sa strane.

U istom tiganju pržite kriške tikvice 2 ili 3 minuta sa obe strane dok ne postanu zlatno braon i mekane. Dodajte još ulja ukoliko je potrebno. Ostavite sa strane.

Prethodno zagrejte rernu na 200°C. U velikoj činiji promešajte senf, šećer i med.

Dok konstantno mešate, polako dodajte ostalo ulje. Meštajte dok ne dobije formu sosa. Začinite solju i biberom.

Prepolovite zemičke burgera i postavite ih na papir za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 4 - 6 minuta.

Zagrejte ulje u tiganju na srednje visokoj temperaturi. Pržite hamoumi sir oko 2 - 3 minuta sa obe strane dok ne postane blago braon.

Premažite svaki burger sosom od meda i senfa. Stavite radicio na dno, preko stavite sir, tikvice, patlidžan i kolutiće od luka. Stavite listove menet na vrh povrća. Prelijte sa još sosa, prelijte i gornji deo zemičke i uživajte uz domaće pržene krompiriće!

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.